Noen hundeeiere setter jeg pris på

De fleste som kjenner meg vet (burde vite i alle fall) at jeg ikke er veldig begeistret for hunder. Det finnes hunder jeg trives med, men de har jeg brukt mye tid på å bli trygg på. Jeg er nok også blant de jeg kjenner som surmuler mest over hundeeiere som bryter båndtvang, eller ikke følger med på verden rundt seg når de går med hund i langt løpebånd. Rett og slett fordi jeg ikke liker hunder som kommer travende mot meg og ser ut som om de har lyst å spise meg (jada, jeg vet at de sikkert ikke vil det, en jeg er ikke interessert i å finne ut om de vil spise meg eller ei). 

Men i dag opplevde jeg noe fint. Det kom to damer, med barnevogn og hunden uten bånd. Hunden kom over på den siden av veien jeg gikk på og jeg kjente at jeg ikke var helt komfortabel med det så jeg gikk over til motsatt side av veien (skulle uansett krysset litt lenger nede, så det var ikke en SÅ unaturlig ting å gjøre). Damen som dyttet på barnevognen fikk med seg at jeg tydeligvis ikke var helt komfortabel, fikk hunden til seg og tok på bånd. Da jeg kom litt nærmere så jeg at det var ei jeg jobber med, og hun spurte om jeg var redd. Jeg sa som sant var at ja, det var jeg, og takket for at de hadde tatt bånd på hunden. 

Tenk om flere hundeeiere hadde vært som disse damene jeg møtte og fulgt med på reaksjonen til møtende folk. Jeg vil nemlig gjerne ha mulighet til å gå utenom møtende hunder, selv om det sikkert er "verdens snilleste hund", og heller hilse på de jeg selv føler for å hilse på, i passende settinger. 

Og til de som syns det er rart å være redd for hunder: jeg er verken redd for edderkopper eller tannlegen, og for meg virker det like rart å være redd for de to tingene, som det nok gjør for noen hundeeiere at jeg er redd for kjæledyrene deres. 

Noen andre som syns det kan være ubehagelig med hunder som løper fritt eller i lange løpebånd uten øyensynlig kontroll fra eierne?

Én kommentar

Maria

11.07.2012 kl.23:58

Jeg synes absolutt hunder uten bånd er farlige. De som løper løpsk uten at man ser eieren noe sted. Dog er nok en diger doberman eller rottweiler verre enn en liten puddel, men uansett. Folk bør følge reglene om båndtvang!

Skriv en ny kommentar

hits