Påskeferie

For et par måneder siden ringte jeg til sjømannen og sa at jeg ville reise et sted og at det eneste passende tidspunktet før vi er gift og flyttet og i det hele tatt, var påsken. Så da ble det reise i påsken. Noe jeg så fram til hele praksisperioden - det er jaggu fint å ha en gulrot å jobbe mot. 

På mandag var det avreise mot Berlin. Vi dro avgårde før bussene var begynt å gå og kom fram til Berlin ganske tidlig. Dermed rakk vi innom alle turistfellene allerede mandag (Checkpoint Charlie, vi tuslet rundt Riksdagen, Brandenburger Tor), slik at vi kunne gjøre litt andre ting de neste dagene. Jeg registrerte meg på Call a Bike (bysykler) og tirsdag gikk blant annet med til sykling i Tiergarten - utrolig fin måte å komme seg rundt på! 

Blant andre aktiviteter kan jeg nevne naturhistorisk museum (med dinosaurutstilling!), DDR-museum og en tur til en sykkelbutikk så langt øst at det nesten var utenfor kartene våre, men med rutekart er alt mulig å finne fram til! På grunn av litt surt og kjølig vær ble det også rom for litt ekstra shopping. To turer til KaDeWe - matetasjen tok hardt på lommeboken - og en runde på Alexander Platz, før en kort runde på Arkaden på Potsdamer Platz. Resultatet? Mye tørket frukt, noe pasta, noe krydder og en bringebærcoulie jeg gleder meg veldig til å smake på, av ikke-spiselige ting kom det med en ny veske og et par sko for min del, og noe sykkeltøy for sjømannen. 

Litt action opplevde vi også, da brannalarmen på hotellet startet å ule midt på natten. Vi kledde på oss og møtte en del andre forvirrete gjester i resepsjonen og utenfor hotellet. Da hotellet var ubemannet på natten tok det ganske lang tid før bestyreren kom og i mellomtiden hadde politiet kommet. Til slutt kom også tre brannbiler, men det var lite behov for dem, da det var noen som hadde dusjet, varmt og lenge, slik at røykvarsleren hadde slått ut. Takk for den liksom. Det var noe hardt å stå opp påfølgende dag. 

Berlin er bra, og virkelig en by jeg trivdes med å besøke. Vi har fått sett litt av turistBerlin og litt av det som ikke er fullt så turistete. Blant annet en kjempefin kafe med hyggelige folk og god mat (både frokost og lunsj!). Men jeg er og blir litt hjemmekjær, så selvom ferie er fint og stas, var det også godt å komme inn døren og sette seg i sin egen sofa og legge beina på bordet. 

God påske!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits