Hva skal man gjøre når mannen er bortreist?

Ei venninne lurte her hinn dagen på hva hun skulle finne på, på ettermiddagen, siden mannen var bortreist en uke. Jeg kom med forslag. Når jeg er alene hjemme ser jeg TV, ser film, leser, hekler, spiller ordspill, vasker opp, tar klesvasken, lager mat, baker, osv. I det siste har det gått mange timer til skolearbeid. Den siste uken har vært preget av praksis, arbeidskrav og i det hele tatt skole. Det var veldig godt da det ble fredag og jeg hadde kommet gjennom hele bunken av ukens gjøremål og kunne slappe av. 

Resultatet av en lang og arbeidssom uke var at jeg var i seng før 22 på fredag, og sov i god tid før midnatt. Men selv om jeg var tidlig i seng, slukket jeg ikke lyset med en gang. Tidligere i uken kom nemlig Englemakersken (Läckberg) i posten og siden Läckberg er min favorittkrimforfatter gledet jeg meg så mye til å starte at jeg brukte fredag ettermiddag til å lese ferdig Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant (Jonas Jonasson). Slik kunne jeg bruke helgen på å lese Englemakersken. Og i morges/formiddag, ble jeg ferdig! Fordelen med å legge meg tidlig er at jeg våkner tidlig og kan ligge i noen timer og lese, uten å få dårlig samvittighet for å ikke stå opp i fornuftig tid. 

Englemakersken er skrevet i veldig typisk Läckberg-stil, og det er like frustrerende hver gang et "kapittel" ender i en åpen tråd. Men heldigvis samler hun trådene i de siste kapitlene og runder av historien på en god måte. Likevel er ikke Englemakersken min Läckberg-favoritt, men hun har nok en gang levert en bok jeg ikke følte jeg kastet bort tiden på (det følte jeg nemlig litt med Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant). 

Nå er bare det store spørsmålet hva jeg skal begynne å lese på nå. Jeg har noen bøker på nattbordet, men vi får se hva jeg ender med. Jeg tar gjerne i mot forslag, men noen krav har jeg: Siden jeg ikke har tid til å lese så mye i sittende stilling, må det være en bok som ikke krever for mye hjerneaktivitet - det må være fullt mulig å lese den på sengen altså. Det skal helst være en bok som er delt inn i fornuftige kapitler, som gjør det mulig å bare lese litt hver kveld, slik at jeg ikke "MÅ" lese 40 sider hver kveld - for det er ikke alltid jeg har tid og ork til det. Det kan gjerne være "true story", krim, skjønnlitteratur, husmorporno, i det helet tatt altså! Noen forslag?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits