Hundebæsj i snøen

Dette er en en tanke som slår meg hvert år; er det så innmari vanskelig for en hel del hundeeiere å bøye seg ned og plukke opp det hundene deres legger fra seg? Spesielt om vinteren ligger det veldig mange spor etter lufteturer. Har man sagt A og så må man som oftest si B og det gjelder med hundehold også. Har man valgt å få seg hund, må man plukke opp driten når man går tur. Hva tenker egentlig en hundeeier når han ser på at hunden legger fra seg voldsomme greier, for så å gå rett videre når hunden er ferdig? 

Bare på en tur til og fra skolen, ca to kilometer altså, ser jeg hver dag (selvfølgelig, bæsjen forsvinner ikke akkurat i snøen når det ikke laver ned...) flere skitthauger enn jeg kan telle på to hender. Og det verste er egentlig tanken på at all denne bæsjen skal tine til våren, og da kommer alle de som ligger lenger nede i snøen fram også. ÆSJ! Jeg har ikke behov for å tråkke i hauger av hundedrit på vei til og fra skolen og butikken.

Min oppfordring er altså: ta med deg nok hundeposer (jeg vet selv at man som oftest trenger en mer enn man har med seg...), bruke hundeposene når hunden legger fra seg OG, ikke minst, kast posen med bæsj i nærmeste søppelspann, ikke bare legg den fra deg på fortauet eller i grøftekanten, da kan likesågodt bæsjen bare ligge...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits