Utfall i alternativ trening

Da jeg omtalte hang ups fikk jeg kommentar fra squashvenninnen at jeg måtte jo omtale utfallene våre. Forrige mandag hadde vi vår første trening med styrke som alternativ til squashen. I tillegg til hang ups (og en del andre øvelser selvsagt) tok vi utfall. Vi kom fram til å ta den øvelsen fordi jeg sa: vi skal ikke ta knebøy da? også svarte hun: vi tar utfall da! Så da ble det utfall. En serie bestod av 20 rep, 10 per bein. Første serie var vond, men gikk greit. Andre serie var helt grusom og da vi tok fatt på tredje serie streiket lårmusklene mine. Det var krampestart i begge beina, så jeg måtte bare hoppe opp og strekke ut og innse at jeg ikke klarte den siste serien, som squashvenninne fikk til. 

Da vi gikk videre til mageøvelsene var det så vidt jeg klarte å gå, og hadde "gangsperr" fra vi tok utfallene og fram til onsdagen. Du vet når du gruer deg for å gå på do, fordi du har så voldsomt gangsperr i lårene? Jepp. Den kjente jeg på, i nesten tre dager! 

Det som er positivt er at jeg må ha fått noe ut av de utfallene. Da vi skulle ta utfall på mandag denne uken, gruet jeg meg litt. Men jeg kom meg gjennom 3x20, uten kramper (jeg kjente det godt, men det var ikke noe problem som sist) og jeg slapp å grue meg til dogåing, gangsperren var helt levelig! Det er godt å kjenne at treningen virker. Noe som nesten er enda kjekkere enn å kjenne at det virker, er  å se det. Plutselig kan jeg se at jeg har muskler i overarmene jo! Det tror jeg aldri jeg har kunnet så tydelig før. 

For tiden driter jeg i at jeg sikkert burde vært slankere og bryr meg heller om at styrke er viktig også. Det er uansett mye kjekkere å løfte vekter og egenvekt i styrketrening enn å sitte i en spinningsal med altfor høy musikk. I alle fall når jeg ikke selv kan velge spinning framfor løping eller andre ting. Jeg har jo ikke lov å belaste foten på den måten! Men i marka er det fint uansett, selv om lange turer ikke går bra.. 

Én kommentar

Maren

02.nov.2011 kl.21:06

Veldig bra, Silje;)

Skriv en ny kommentar

hits