Umulig å komme unna kroppspresset

Det er ikke rart folk får problemer med mat og kropp, og at noen utvikler spiseforstyrrelser. Hvor enn vi snur oss er det artikler om slanking, tilbud om slankeprodukter og reklameplakater med retusjerte modeller. 

Hver gang jeg har gått på butikken eller i kiosken på skolen, har overskrifter om dietter og slanking skreket mot meg fra avisstativene. I bladhyllen er det titler som sier "Lavkarbo eller lavkalori?". Det har vært en offentlig debatt om lavkarbo, bra eller dårlig? En artikkel har omtalt lavkarbo som den verste dietten i verden, mens andre har svart med feilene folk som ikke får resultat av lavkarbo gjør. 

Andre steder kan man lese om hvor ofte man skal eller bør gå på vekten. En dag leser man at man skal gå på vekten hver dag, andre steder advares man mot det samme. Og disse sakene kommer gjerne to påfølgende dager på en og samme nettside.

Er det rart man blir forvirret? Er det rart vi får et forskrudd syn på hvordan vi bør se ut? 

Så lenge kroppen funker, man har en god helse og er sterk nok til å klare seg i hverdagen, burde vi vel egentlig være fornøyd? Man kan trene masse uten å være kjempeslank, og man kan være tynn og slank uten å trene. 

Vær glad i den kroppen du har, spis den maten som funker for deg og tren det du syns er kjekt. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits