Venner kommer og går

Jeg fant igjen noen "dagbok"notater i går, og i dag vågde jeg meg til å lese dem. Siden det er mine egne ord, ble jeg rett og slett så flau at jeg rødmet litt her jeg satt alene. Å høre andre lese hva jeg har skrevet, og lese hva jeg har skrevet tidligere, er noe av det verste jeg vet her i verden - rart med tanke på at jeg liker å skrive? ;) 

Det som slo meg der jeg stod med notatene i hånden var hvordan venner kommer og går, noe jeg har skrevet om her tidligere. Notatene var skrevet for ikke mange årene tilbake, men likevel har omgangskretsen min endret seg ganske radikalt. Av de navnene som var omtalt i notatene er det ei jeg enda er litt med når jeg en gang i blant treffer på henne på skolen. 

Rart det der, hvordan man i et øyeblikk kan føle at man er verdens beste venner, også har man plutselig ingen kontakt en stund senere. Eller hvordan jeg føler at jeg har kjent flere av de jeg er med nå, i en evighet, også kjente jeg dem ikke i det hele tatt for noen år tilbake. 

Nå kan det høres ut som om at jeg ikke er noe til å ha venner over flere år, men jeg har en del av dem også. Selv om de fleste jeg helst åpner meg for, er mennesker jeg ikke har kjent lenger enn fem-seks år. 

Noen treffer Venninnen eller Vennen med stor V i barndommen, noen finner igjen en barndomsVenn senere i livet, og noen finner Vennen med stor V litt senere. Alle er vi litt forskjellig, og det er jeg jaggu glad for. Man skal ikke gråte over spilt melk, og man kan heller ikke gråte over tapte vennskap så lenge man er fornøyd med vennene man har, og beholder. Jeg er i allefall veldig glad for de vennene jeg har, uansett hvor lenge jeg har hatt dem, og nye venner jeg en gang senere i livet vil treffe!

Én kommentar

Maria

03.okt.2011 kl.06:47

Jeg elsker det du sier her: "Man skal ikke gråte over spilt melk, og man kan heller ikke gråte over tapte vennskap så lenge man er fornøyd med vennene man har, og beholder."

Det er så sant! Noen ganger er ikke vennskap ment til å vare for evig, istedet kan man fokusere på det man enda har, og kose seg med de gode minnene fra de som forsvant :)

Skriv en ny kommentar

hits