LIVSFARLIGE småkryp blandt røde fristelser?

Flåttsesongen er visst i gang, i alle fall i Bergen og omegn, har jeg klart å lese meg til på www.bt.no. Heldigvis var ikke den første saken om flått i år, av sensasjonspreget sykdoms- og dødsprat. Under artikkelen var det åpnet for debatt (fatter ikke helt vitsen med debatt for en sånn sak, men..) og et av disse debattinnleggene fikk meg til å reagere. Det var nemlig ei som skrev at hun var rammet av flått hele fire ganger i sesongen og at hun ikke fikk vaksine og gudene vet hva. 

La dere merke til at hun var rammet av flått? Ramler hun overende når hun blir rammet av flått? Og fire ganger? Jeg syns det høres litt pinglete ut å bare få flåttbitt fire ganger i løpet av en sesong. Sesongen varer ganske lenge tross alt. Jeg blir nemlig rammet av flått noen flere ganger enn fire i løpet av en flåttsesong, kan jeg vel mildt sagt si. Fire flåttbitt skjer lett i løpet av en uke. Ikke får jeg panikk heller. Ikke løper jeg til nærmeste legevakt, ikke ringer jeg etter vaksine i starten av sesongen.

Jeg stoler nemlig på at en sjekk hver kveld før jeg legger meg holder de verste greiene unna. Og har jeg en flått et sted på kroppen river jeg den av med neglene. Jada. Det er sikkert livsfarlig å bruke neglene og ikke en eller annen superdyr flåttpinsett som er laget spesielt for å fjerne flott. 

Enda har jeg ikke blitt smittet av noe skumle greier som flåtten kan være bærer av, ikke er jeg redd for å tråkke i høyt gress eller i kratt heller. Og pokker heller, jeg lar ikke væreå plukke bringebær på andre siden av veien, bare fordi det tidvis kryr av flått der.  

Ja, jeg vet at det nå virker som at jeg prøver å si at det ikke er farlig å bli bitt av flått og at det ikke er smittefare. Joda, jeg vet at det er smittefare, ja, jeg vet at man kan bli syk. Jeg har selv sett en tommel etter en kraftig flåttbittinfeksjon. Men samtidig har jeg stor tro på sunn fornuft.  Om jeg skulle vært redd for alt som kan være farlig hadde jeg ikke gått ut av huset, eller forresten, jeg kunne ikke vært innomhus heller. 

Mitt råd: Ikke stress. Får du en flått fjerner du den (raskest mulig, store flått er så ekle å se på..). Følg med på stedet hvor flåtten beit seg fast i et par uker, også går det som oftest bra.  Så får jeg heller bite det i meg den gangen det ikke går bra. Jeg orker i alle fall ikke være redd for bringebærbuskene fulle av røde fristelser.

2 kommentarer

Ingrid

13.apr.2011 kl.21:52

Herlig Silje!

Maren

14.apr.2011 kl.08:59

Jeg har også overlevd...foreløpig hvertfall!

Ha en fin dag :)

Skriv en ny kommentar

hits