Å påvirke et menneske, et liv.

Har du noengang påvirket et liv? Har du sagt eller gjort noe som har hatt innvirkning på noen andre? Kanskje vet du at du har gjort det, mest sannsynlig har du sagt eller gjort noe en gang som har betydd noe for noen andre. Men det er ikke sikkert du vet det selv. Kanskje var det bare en tilfeldig kommentar eller handling som du ikke har tenkt over, men som en eller annen husker som noe veldig viktig. 

Jeg har et par sånne som har hatt påvirkning på livet mitt. De har kanskje ikke endret det, men sagt ting som har vært viktige. Ord og handlinger jeg har tatt vare på inni meg. Som jeg kan trekke fram om dagen er litt grå, eller om jeg tviler på mine egne evner til noe. Og jeg håper inderlig jeg har gitt noen tilbake også. Kanskje ikke til dem som har gitt meg ordene inni meg, men noen andre som har hatt behov for det.

Om jeg noen gang får vite om jeg har gjort noe sånt uten å vite det, er jeg usikker på. Kanskje vil jeg ikke vite det. Men i helgen fortalte jeg en "gammel venn" noe som hadde stor betydning for meg tidligere, og egentlig enda betyr mye. Og egentlig var det litt godt. Godt å kunne gi tilbakemeldingen: du har gjort noe betydningsfullt for meg uten å vite det, og kanskje husker du det ikke selv en gang. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits