Kutt opp grønnsakene deres selv!

Lurer du også på om all ferdigmaten rundt oss gjør oss dummere på kjøkkenet? Hvor ofte lager du saus fra toropose? Jeg har sjelden saus til middag, men når jeg har det er det toro som er min venn. Når jeg prøver meg på hvit saus på ordentlig blir sausen alltid mislykket. Den eneste gangen jeg klarte å lage en bra hvit saus, var da jeg lagde kålstuing, for da tenkte jeg ikke over at jeg lagde saus! 

Samtidig som vi har disse toro- og mills- og hvemvethvaproduktene, er det en hel del kampanjer (som jeg ikke kommer på akkurat nå) som prøver å fortelle oss at det ikke er vanskelig å lage mat. Og kokebøkene popper opp i hopevis med enkle oppskrifter som enhver "dummie" får til. 

Men i det siste er det noe som har irritert meg. Og det er en reklame som går på TV.  Nemlig Bama sin reklame for oppkuttete (og ferdigtrekte?) grønnsaker? Der står det nemlig en fyr som visstnok er en dødsflink kokk og forteller meg hvor himla vanskelig det er skulle koke grønnsaker og sier hvor viktig det er at brokkoli- og blomkålbitene er kuttet i like store biter. Da er det visst like greit å bare la være og heller kjøpe ferdig tilberedt brokkoli og blomkål i poser (av plast!) på butikken.

Ikke pokker om jeg kjøper det på butikken altså, jeg vil ikke la Bama og kokken deres ta fra meg det jeg faktisk kan klare selv på kjøkkenet. Ikke har jeg behov for mer emballasje på alt heller. Stå i mot folkens! Og kutt opp grønnsakene deres selv!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits