Tape gullet, eller vinne sølvet? Og litt om oppmerksomhet.

Jeg følger med på VM, som så mange andre rundt meg. I går var det 30 km for menn og laghopp for menn. "Alle" har fått med seg hvem som vant langrennet, men hvem vant egentlig laghoppet? Og hvem kom på andreplass? Det vet jeg, for jeg syns det var et ganske kult resultat. Østerrike vant (ikke overraskende) og Norge, de norske gutta, kom på andreplass. DET syns jeg er imponerende. Fire norske menn hoppet så godt, samlet, at de kom på andreplass i laghopp i VM.

Siden jeg verken fikk sett langrennet eller laghoppet fordi jeg var hos ei som ikke følger med VM, trålte jeg ulike nettaviser da jeg kom hjem. At Northug vant, var ikke så vanskelig å få med seg. På facebook handlet de fleste statusoppdateringene om gull og NORTHUG, og på vg, dagbladet, bt, adressa, osb, var de fem første oppslagene om gullet. Lenger ned på sidene stod det en sak eller to om at hoppgutta hadde vunnet sølv.

For ja, de vant faktisk sølvet.  Det syns jeg var stort. Ok, jeg også innser at gull er det største, men er det ikke godt nok å vinne sølv? Fortjener man ikke oppmerksomhet når man "bare" får sølv, bak Østerrike (!!).

Og er det forresten noen som fikk med seg hvilken plass kombinertgutta kom på i sin lagkonkurranse i dag? Det vet jeg. Jeg vet til og med hvem som vant 10 km klassisk for kvinner - men det er nok en medalje "alle" vet hvem vant.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits