Tale til alle hundeiere

Kjære alle hundeeiere!

Dere elsker sikkert alle hundene deres. Menneskets beste venn. Dere koser dere nok på tur sammen med dyret deres. Selv om det drar, stopper på alt som lukter godt og hopper på fremmede mennesker. Men en ting har dere glemt når det kommer til hundehold. Nemlig det at hunder skiter når de føler for det - akkurat som alle andre!? - og at det er deres ansvar å plukke med dere det hunden legger fra seg midt på fortauet, i brøytekanten og hvor som helst hunden måtte føle for å legge fra seg.

Om vinteren er det tydeligvis fristende å ikke plukke opp skiten, jeg skjønner det godt, hvem vil vel plukke i bæsj? Regner dere bare med at snøen dekker over det, og at skiten da er ute av syne, ute av sinn? Eller forsvinner den raskere? Der tar dere feil. Vet dere hva som skjer? Skiten som hunden din la midt på fortauet blir liggende, fryser og tinger når snøen og isen tiner. I tillegg ser det skikkelig ekkelt ut. Hva hadde du sagt om jeg hadde skitt på gaten og ikke ryddet etter meg?

Og til dere som har med dere sånne fantastiske svarte poser og plukker opp skiten. Finn et bosspann! De står strategisk plassert ved busskur, offentlige bygg og ved hytta i marka. Det hjelper ikke å plukke skiten inn i en svart pose, for så å slenge fra deg posen i veikante/brøytekanten.  Når du først har med deg pose, så får du ta ansvaret og bære med deg posen til et egnet sted for å legge fra seg posene.

Mitt ønske og håp er at dere hundeeiere tar hensyn til oss som vandrer i snøen - sånn at vi slipper å tråkke i skiten hundene deres legger fra dere.

PS: ja, jeg vet at det bare er et fåtall som ikke plukker opp og bruker disse fantastiske posene, men når jeg ser skit hver annen meter fra huset mitt og fram til skolen, føles det ikke som at det bare er et fåtall som ikke plukker opp etter hunden sin.

Én kommentar

Silje

25.feb.2011 kl.21:01

Plukker alltid opp etter nero, se vekk i fra når vi er ute på fjellet....

Skriv en ny kommentar

hits