Smarte TV-serie karakterer

Jeg liker en hel del av tv-seriene som går på tv for tiden. Jeg  innrømmer det gladelig, jeg kan være en tvslave. Men jeg kan å multitaske, derfor blir likevel oppvasken tatt, klær lagt sammen og dvd'er og annet som kan ryddes, ryddet.

Det jeg liker veldig godt med et par av seriene, er at det er de smarte, nerdene, geekene, som er de kule eller seriens helt. Kanskje tråkker jeg noen på tærne nå, men hvem var kulest i Friends av Ross som var paleontolog og Joey som kanskje ikke var den glupeste karakteren i serien? Nå er det spesielt to serier jeg liker godt, som går på tv nå. Nemlig Bones og The Big Bang Theory.

Temperance "Bones" Brennan er alt for intelligent for sitt eget beste, likevel er hun ikke seriens "dumming" (ikke den intelligente veien selvfølgelig). I The Big Bang Theory kan man følge fem karakterer, tre har minst en doktorgrad, en har en (eller to?) mastergrader, den siste karakteren er den pene nabojenta, som ikke har noen grad. Likevel er ikke Penny så dum. Og det som er det beste, vi ler med og henviser til Sheldon Cooper og Leonard Hofstadter. Ja, vi ler av dem, men likevel..

Det virker som om det er blitt mer "in" å lage seriekarakterer som er smarte. Og hvor bra er ikke det da? Jeg bryr meg lite om alt som blir sagt og gjort er 100 prosent fakta og realitet. Da Ally McBeal gikk på TV, ville alle bli advokater, kanskje flere vil bli noe lignende det Bones er, eller studere realfag, nå som det er disse seriene som er populære?

Hva tenker dere? Har du også tenkt over at vi kanskje ser en dreining i seriekarakterer?

2 kommentarer

Regine

09.feb.2011 kl.22:57

Godt poeng, er lov å håpe at flere får øynene opp for fremtidens fag.

Regine

10.feb.2011 kl.12:47

Og du: jeg siterer deg i studentbloggen :-D http://studblogg.uib.no/

Skriv en ny kommentar

hits