Den viktigste tradisjonen - for meg

Alle familier og mennesker har ulike tradisjoner og måter å gjøre ting på. Jeg har for eksempel aldri sett hele Tre nøtter til Askepott, på julaften, noe mange syns er rart, mens ei venninne aldri har sett Grevinnen og Hovmesteren på lille julaften. Noe jeg syns er rart.

Når man snakker om tradisjoner tenker kanskje en del først på jul, men det er jo også en hel del mennesker som ikke feirer jul. Også er det mange som har tradisjoner rundt "tilfeldige" dager i året.

Men angående tradisjoner i julen, er det masse forskjellig. Som allerede nevnt er det mange, så vidt jeg har forstått, som MÅ se Tre nøtter til Askepott, på julaften.  For andre er det maten som er viktig. Og for noen er det kanskje selskaper som er spesielt viktige.

Jeg er blant dem som setter ett selskap i julen veldig høyt. Det er det som gjør julen, på en måte. Julegavene teller ikke LIKE mye lenger. Jeg blir glad for å gi og få gaver, men setter det kanskje ikke like høyt som da jeg var yngre. Derimot er det 2.juledag som betyr noe. 2.juledag har vi besøk av mammas bestevenninne og hennes mann, og vi spiser alltid kalkun med waldorfsalat. Dette selskapet er jul, om ikke det et år ikke blir noe av, tror jeg ikke det blir ordentlig jul.

Har dere noen tradisjoner, både jul og ellers?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits