Rettskriving og utlevering i blogger

De siste ukene har jeg vært innom grådig mange ulike blogger. Noen veldig bra og noen skikkelig dårlige. Det som kanskje plager meg mest når jeg leser disse bloggene, er hvor utrolig dårlig det står til med norsk rettskriving hos bloggerne. Og det gjelder ikke bare tolv-trettenåringene, det gjelder bloggere i alle aldre. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan få seg til å publisere en tekst som er omtrent uleselig.

Ikke misforstå meg, jeg syns det er utrolig bra at så mange mennesker har skrivelyst. Og dess mer man skriver, dess bedre blir det forhåpentligvis. Og jeg sier heller ikke at jeg aldri skriver noe feil, men er dere ikke enig i at man tar dårlig skrevne tekster litt mindre seriøst, enn om det er tilnærmet feilfritt skrevet?

En annen ting er hvor utleverende mange skriver. Noen bloggere er anonyme, mens andre bloggere har fullt navn og bilde på bloggen sin. At anonyme bloggere utleverer seg selv er en ting, jeg har ikke et ansikt på det jeg leser. At bloggere med fullt navn og bilde skriver så utleverende sjokkerer meg. Vil virkelig så mange mennesker at andre skal vite når de hadde menstruasjonen sist, at de har sopp under ringfingerneglen eller når og hvor de hadde sex sist? Jeg tror at mange av disse dessverre ikke tenker over hvor mange som faktisk kan lese det de skriver. At det ligger på internett. Og! Jeg tror mange av bloggerne ikke skjønner hvor utleverende de faktisk er. Og det skremmer meg litt. Hva skjedde med den gode, gamle dagboken, liksom?

Er det noen som er enige eller uenige med meg?

Én kommentar

Anne

08.nov.2010 kl.19:16

Det er mye dårlig rettskriving ute og går ja.. Det er slitsomt å lese.. I tillegg har vi jo de "superkjente" reality-kjendisene som tror at de er populære selv flere måneder etter de har vært på skjermen. Noen av disse blogger en dårlig blogg bare for å ha en blogg og opprettholde den "populære statusen".

Når det gjelder utlevering er det greit med litt informasjon, men ja det får da være måte på hva en som leser skal behøve å få med seg. Noen tror jeg har litt for stor oppmerksomhetstrang.

Og til slutt, det som skjedde med den gode, gamle dagboken er nok det at den er for personlig og når alt for lite ut til verden..

Skriv en ny kommentar

hits