Rett valg

Helt siden jeg var liten, har jeg sagt at jeg vil bli lærer. Etter hvert ble det veldig klart for meg at jeg skulle bli norsklærer. Så jeg søkte meg på lektorutdanningen på NTNU Dragvoll.

Plutselig kom tvilen - vil jeg bli lærer? Vil jeg egne meg som lærer?

Etter tre år kom jeg endelig i gang med noe som viser framtiden litt mer. Dette semesteret har jeg nemlig (endelig) nådd mitt første PPU semester. PPU står for Praktisk Pedagogisk Utdanning. Semesteret består av et pedagogisk emne, to fagdidaktiske emner (for oss med to undervisningsfag) og fem uker med praksis.

I sommer gruet jeg meg til semesteret - for første gang på tre år skulle jeg plutselig begynne i en slags klasse igjen, bli stilt krav til på en helt annen måte og måtte involvere meg mer i forelesninger og undervisning.  Og plutselig skulle jeg bli kastet ut i skolen og vise at jeg kunne noe. Det vil si at dette semesteret kan gi en pekepinn på om jeg faktisk egner meg til læreryrket.

Tenk det, etter å ha hatt lyst til å bli lærer "alltid" kunne jeg plutselig etter tre år på universitetet finne ut at dette ikke var noe for meg. Krise! Hva skulle jeg gjort da, liksom?

Nå har jeg vært i praksis i tre uker. Det er kjempegøy!  Det virker som om jeg har valgt rett, og det er en ganske så behagelig tanke. Tilbakemeldingene fra veilederne har vært positive og jeg syns det er utrolig kjekt å være med elevene.

Å være lærer er krevende, utfordrende, givende og utrolig gøy.

Én kommentar

Maria

18.okt.2010 kl.00:27

Så heldig du er! Det må være utrolig godt å vite at man har valgt rett - spesielt når du har villet det så lenge :)

Skriv en ny kommentar

hits