Hjelm

Når jeg rusler eller sykler ute treffer jeg på grådig mange syklister. Disse syklistene er i alle aldre, småbarn på tur med foreldre, småskolebarn, ungdomsskoleelever, elever i videregående, studenter, foreldre og pensjonister. Alle sykler. 

Det mange av disse syklistene har til felles er at de tror at de ikke trenger hjelm lenger når de når en viss alder. Enormt mange sykler uten hjelm. De setter utfor bakker, kjører ut i veien uten å se seg for og peiser på, uten hjelm.

Lurer du på hvem som er mest patetisk? Det er de voksne (som oftest menn), som sykler med hjelmen på styret. Hvorfor ikke bare bruke den når du først har den med? Man blir ikke mindre utsatt for ulykker og skader om hjelmen henger på styret, skal den ha noen funksjon må den sitte på hodet. 

Noe annet som også virker passe dumt er foreldrene som har barn i sete på bagasjebrettet. Barnet må jo selvfølgelig ha hjelm, så også om barnet sykler selv enten på egen sykkel eller på "påhengssykkel", men forelderen trenger det tydeligvis ikke.

Hva syns dere om voksne (og unge) som sykler med hjelmen på styret?
Bruker du hjelm? 

Dagen moral: Bruk hjelm, folkens!

 

3 kommentarer

katrinestest

18.aug.2010 kl.18:01

Jeg bruker hjelm!

Sille

18.aug.2010 kl.18:35

katrinestest: Så bra, Katrine! Flere burde gjøre som deg.

Hønepøne

18.aug.2010 kl.20:24

Eg bruker hjelm! Trenger å bevare de få hjernecellene som fortsatt bor oppi der ;)

Skriv en ny kommentar

hits