Sommer og dyreliv

Nå er jeg i Trondheim igjen, etter fem-seks uker på Norges vestlige del. Mesteparten av tiden har jeg vært på Fosse hos mamma og pappa, en uke var jeg på Lista, nesten en uke har jeg tilsammen tilbrakt i Stavanger og et par dager ble tilbrakt på/nær Rømskog for å feire toårsdag.

Jeg må få sagt det, jeg har vært i utlandet i sommer også. Tre timer i Sverige var fangsten denne sommeren. Kanskje ikke noe særlig å skryt av, men jeg kan i alle fall si at ikke hele sommeren ble tilbrakt i Norge.

Men det jeg egentlig hadde tenkte å fortelle om er naturopplevelsene mine i sommer. Jeg har de siste årene hatt sommerjobb i helsevesenet, hvilket fører til at jeg ikke jobber på samme tidspunkt hver dag. Noen dager jobber jeg tidlig og noen dager sent. De dagene jeg jobber sent, er det egentlig grådig fint å gå hjem fra bussen. På Fosse er det nemlig grådig masse hjort og om kveldene tusler de ute på beitene og markene. Når jeg da kommer tuslende fra bussen er det et syn å få se hjorten beite. Og se hvordan de reagerer på meg.

På fredag hadde jeg en sånn opplevelse. Først snakket jeg med en grådig fin, svart pus, før jeg ruslet forbi tre kyr (på innsiden av gjerdet - for en gangs skyld!) og mens jeg ruslet forbi kyrne så jeg fire hjort stå på beitet. Da de så meg løp de av gårde. "lederhjorten" fant ut at de skulle over veien og over gjerdet. De tre første kom seg over, men den fjerde stanget i gjerdet. Og det gjorde det flere ganger før den endelig kom seg over.

Mens jeg tuslet videre bortover veien kom jeg til å tenke på at jeg ikke hadde sett flaggermus i hele sommer. Da jeg var gjennom Krysset så jeg plutselig en flaggermus som fløy frem og tilbake. Med tanke på at jeg også (endelig) fikk sett et pinnsvin et par dager tidligere, må denne sommeren kunne kalles fullbyrdet når det kommer til dyreliv!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits