Lyn og torden

For noen dager siden var Bienes Hemmelige Liv lest ut. Har ikke skrevet noe om den enda, men det kommer, det kommer!

I dag hoppet jeg i sengen klokken 04.50, jeg trodde hjertet skulle stoppe. Det lynte og tordnet på utsiden, og jeg er overbevist om at det slo ned rett utenfor huset. Da jeg gikk opp for å sjekke strøm var alt mørkt, jordfeilbryteren var slått ut, men det hjap ikke å slå den på igjen. Og det fortsatte forsåvidt å buldre og lyne og tordne - ganske fascinerende (og skremmende) å stå i en mørk stue også er det plutselig helt lyst også mørkt igjen.

Strømmen kom tilbake i tre-tiden i ettermiddag, og internett og telefon ble fikset i halv syv tiden av en venn av familien. Godt med gode hjelpere!

Etter klokken 4.50 ble det ikke veldig mye søvn, skal innrømme det. Det ble noen runder rundt i huset for å se at ingenting var svidd, at sikringsskapet var i orden og i det hele tatt. Så jeg endte med å lese Pondus med lommelykten liggende på dynen og høre på tordenskrallene. Fikk et par timer søvn før det var på 'an igjen med buldring. Heldigvis litt lengre bort enn lyn rett ned i hagen, men fremdeles sånn at jeg ikke helt hadde lyst å ta turen på butikken.

Å være uten internett og telefon er forsåvidt greit (jeg hadde jo mobil ;) ). Å være uten strøm når man ikke er innstilt på det, er vanskelig. For hva gjør man når man kjeder seg? Jeg sjekker mail, facebook, blogger (internett altså), finner på å bake eller leser. Men når strømmen er borte har jeg ikke internett, jeg kan ikke steike boller eller varme annet godt og jeg har ikke lys til å lese. Det hele endte med at jeg ryddet i en bokhylle på soverommet, ryddet gulvet (hvilket minner meg på at jeg må ta inn Bamse-teppet mitt som henger ute til lufting) og ryddet fram orgel og bamser fra masse skrot.  Så nå kan jeg forhåpentligvis spille litt på orgelet. Det blir bra! Se det, det kommer gode ting ut av strømbrudd også.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits