Leseplan for sommeren

Da jeg for noen dager siden oppdaget at jeg ikke hadde noen bøker på planen for sommeren, skrev jeg en statusmelding på facebook hvor jeg spurte om noen hadde tips. Ei venninne foreslo krimbøkene til Camilla Läckberg om Erica og Patrick, de er lest for lenge siden alle sammen. De bør leses av alle krim-likere, jeg klarte nesten ikke legge bøkene fra meg, og gikk innom alle som solgte bøker for å få flere i serien etterhvert som jeg leste dem ut.

Den ene kusinen min foreslo Jo Nesbøs bøker om Harry Hole, alle de er også lest ut. Jeg skrev særemne om fire av bøkene i tredje klasse på videregående og de siste bøkene som har kommet ut har jeg lest så fort de har kommet fra bokklubbene. God norsk krim, men de første er de beste!

En annen kusine (søsteren til hun som foreslo Jo Nesbø) foreslo to bøker, tror jeg, og den ene var Bienes Hemmelige Liv av Sue Monk Kidd. Hun venninnen som foreslo Läckberg kastet seg på og sa at den burde leses. På tirsdag var Ottar og jeg i byen og da fant jeg en bok endte med å kjøpe: Forsvunnet av Daniel Mendelsohn. For de som lurer: ja, Mendelsohn er et typisk jødisk navn og innholdet har litt med det å gjøre. Men jeg har ikke kommet så langt enda, men når boken som er tjukk som ... noe veldig tjukt! er ferdig lest skal jeg gi en liten oppdatering om min mening og hva den sånn ca handler om.Tidligere i dag var mamma og jeg en runde og da gikk vi innom Norli - som har 3 for 2 kampanje for å feire mange år på baken som bokhandler - og der fant vi Bienes Hemmelige Liv. Så den havnet i kassen og posen. Har begynt så vidt på den og det virker som jeg skal komme gjennom den passe fort!På Norlibesøket fant jeg også en bok av en forfatter jeg har lest en bok av før, nemlig Kate Mosse. Tidligere har jeg lest Labyrinten, boken jeg endte med i dag heter The Winter Ghosts. Har ikke hørt om den før egentlig, men tar sjansen på at jeg liker den også siden jeg likte skrivemåten i Labyrinten.

Til nå har jeg altså tre bøker på planen, men så har jeg også boken NORSK ER ET lite SPRÅK SOM ER I FERD MED Å DØ UT - og andre myter om språk, skrevet av Guro Fløgstad og Anders Vaa, som begge er stipendiater ved UiO.

Plutselig var lesesommeren litt planlagt i alle fall. Og når jeg er ferdig med dette kan det jo være jeg burde begynne å lese til konteeksamen. Spennende blir det i alle fall, å se om Bienes lever opp til ryktene, om Kate Mosse skriver like bra som før og om Mendelsohn klarer å holde på meg, med sine laaaange setninger.

Skal prøve å skrive noen "anmeldelser" i løpet av sommeren, etterhvert som jeg blir ferdig.

Én kommentar

Licota

27.jun.2010 kl.22:56

Om du liker Bienes hemmelige liv, vil jeg anbefale Havrfruestolen også. Av samme forfatter. Jeg liker sistnevnte best. God sommerlesning!

Skriv en ny kommentar

hits