Konte

Jeg fikk nettopp sensuren på siste eksamenen jeg hadde. Som ventet strøk jeg. Og med meg var det 74 andre som strøk også. Av 107 frammøtte. Noen som lurer på strykprosenten da? Den er 69 prosent. Helt sinnsykt.

Det er kjipt å lese til eksamen i mange uker, også komme på eksamensdagen og få en oppgave med store mangler, både faglig sett og formelt sett (oppsett og slikt).

Sånn her ser tallene ut, ganske klar tale:

Antall registrerte kandidater: 158
Antall møtt til eksamen: 107
Antall bestått: 33
Antall stryk: 74 (69.00%)

Men å ha en gjennomsnittskarakter på E/F ser ikke så fint ut, så de manipulerer snittet, slik at stryk ikke regner med og da blir snittet C. Fancy at en eksamen med 69 % stryk kan ha C som gjennomsnittskarakter.

Så nå blir det konting i august, jeg bare håper eksamen ikke sammenfaller med semesterstarten min, siden jeg starter gruelig tidlig i år.


 

 

 

 

3 kommentarer

Maria

23.jun.2010 kl.23:29

Wow, det er helt utrolig! Dere burde alle gå sammen og klage - det er jo tydelig at det ikke er DERE det er noe i veien med!

Lars

13.des.2011 kl.23:09

Reagere litt på "lest til eksamen i mange uker", man skal jo helst følge med i forelesningene og lese HELE semesteret. På høgskole/universitet er det skjelden forelesers feil når noen stryker.

Sille

17.des.2011 kl.11:47

Lars: Nå fulgte jeg forelesningene, og leste hele semesteret, kanskje ikke alle gjorde det. Problemet var vel at eksamen manglet formelle krav og lå helt på kanten av pensum. Da hjelper det ikke å lese masse og følge forelesningene.

Skriv en ny kommentar

hits