Eksamenslesing...

Det er veldig mange ulike mennesker som har sagt noe om religion. Visste du for eksempel at Karl Marx, som sammen med Friedrich Engels utviklet tankesettet som vi kjenner som marxsismen, dro religion inn i flere av tekstene sine. Han sa også: Man makes religion, religion does not make man.

Sigmund Freud, psykoanalysens fra, mente at en strengt religiøs person hadde de samme symptomene som en person i nevrose.

Å lese til eksamen er tidvis interessant og tidvis ikke fullt så interessant. Men heldigvis er det en ende på det. Og det er 3.juni. Frem til da skal jeg holde ut med religionsteorier, religionsdefinisjoner og guderekker, med kosher, halal og haram. Så krysser jeg bare fingrene for at innsatsen svarer seg i resultatene!

Én kommentar

Silje Margrethe

19.mai.2010 kl.17:16

Forresten, Marx og Engelsk er også typer som har det med å dukke opp i de mest forskjellige fag! Sånn om du husket at jeg fablet om globalisering og hva det nå var. =) Nettopp lest om i alle fall Marx, men det var i en tekst som var tørr OG engelsk, så jeg hoppet over på en mye morsommere, men kanskje ikke fullt så betydningsfull tekst om "piglovers and pighaters". Jeg fikk i alle fall med meg det jeg leste, så da er jeg fornøyd!

Skriv en ny kommentar

hits