Skryt om endring.

Jeg har virkelig startet et nytt og bedre liv, føler jeg.

De siste ukene har jeg laget ukesmeny og handlet inn hovedsaklig en gang i uken. Siden jeg bøtter innpå med melk for tiden må det fylles på i løpet av uken, det samme med frukt, men ellers er det bare en storhandling. Det å lage ukemeny har jeg ment å gjøre siden jeg flyttet til Trondheim, det har også vært meningen å bare handle en gang i uken. Det skulle altså ta over 2,5 år før jeg klarte å holde det mer enn en uke. Om det fortsetter sånn, blir spennende å se.

Videre har jeg siden januar trent mellom 3 og 6 ganger i uken (startet på tre, nå er jeg oppe i 4-6...). For meg som aldri har trent fast i hele mitt liv er det en ganske stor livsstilsendring. Å trene er også en ting jeg alltid har sagt at jeg skal begynne å gjøre. Bli sprek, få bedre kondis, bli sterkere. Som med ukesmenyene har det holdt maks en uke eller to før jeg har falt av, og dørstokkmila har ikke akkurat blitt mindre.

I forbindelse med at jeg startet å trene, ble jeg litt mer bevisst på hva jeg "trøkker i trynet". Jeg har bruseløfte (det samme som snopeløfte for de som hadde det da de var yngre) med Ottar, og har derfor helt kuttet ut brus. I tillegg til å kutte ut brus prøver jeg holde meg mest mulig til bare den lille sjokoladen på lørdagene og ikke bruke penger på chips. Egentlig er det ganske digg. Før kunne jeg trykke i meg så mye brownies og sjokolade jeg ville, uten å bli dårlig omtrent. Nå på tirsdag laget jeg kake for å ha med meg på skolen på onsdag, og både tirsdag og onsdag var jeg kvalm av å ha spist noen stykker for mange.

Nå i eksamenstiden er det litt vanskeligere å fokusere på trening og mat hele tiden, å sitte på en lesesal hele dagen kan virkelig skape et godtesug. Og når da sommerferien kommer blir det også rutineendringer. Det blir spennende å se hvordan trening og kosthold holder seg gjennom sommeren.

Det må være lov å skryte av seg selv en gang i blant, og det gjør jeg her. Og gjennom å skryte av seg selv, ser jeg på ordentlig at ting endrer seg og at jeg har klart noe jeg ikke har klart før.

Én kommentar

silje's fremgang.

16.mai.2010 kl.15:23

Dette er jo kjempe bra silje... bare stå på...:D

Skriv en ny kommentar

hits