Sikkerhetskontroll

Jeg har ingenting i mot flyplassenes sikkerhetskontroller. Som oftest har jeg uansett så god tid at jeg ikke blir stresset av lang kø. Tålmodighet har jeg også - som oftest! Det som irriterer meg med kontrollene, er at de er lite konsekvente. Et uskyldig eksempel er klokken min. Den har flydd mye med meg, og den piper aldri. At den aldri piper fører til at jeg aldri tar den av når jeg går gjennom disse maskinene. Her forrige uke, da jeg var en svipptur til Bergen, hadde jeg klokken, som vanlig, på gjennom sikkerhetskontrollen på Værnes - ikke noe problem. Da jeg skulle fra Flesland derimot, hylte maskinen. Jeg tok av klokken og det pep ikke.

Fra et uskyldig eksempel til et annet mindre uskyldig, og mye mer omdiskutert, nemlig flytende væske. Vi har vel alle fått med oss begrensningene på hvor store "doser" flytende væske det er lov å ta med seg, og gjerne til og med benyttet oss av disse gjennomsiktige "flyposene". På vei hjem fra Funchal, Madeira, mellomlandet vi i Lisboa og på Gardermoen. I Lisboa kjøpte jeg en flaske med vann som jeg drakk sånn halvveis før jeg stappet den ned i sekken og glemte den - ute av syne ute av sinn.

På Gardermoen måtte vi ut gjennom tollen for så å sjekke inn på nytt. Videre gikk vi gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg pep ikke (hadde klokken på!), sekken ble ikke stoppet og vi vandret mot gaten. der vi satt på gaten fant vi ut at vi skulle rydde i sekken, så vi fikk plass til taxfree varer og finne fram jakker og lignende til en kald landing på Værnes. Til alles forbauselse dukket plutselig vannflasken fra Lisboa opp.

Hvordan kan et ha seg at jeg på Gardermoen, som liksom skal være den tryggeste flyplassen med strengest sikkerhetskontroll, kan gå gjennom kontrollen med en halv flaske vann, når jeg på Værnes blir stoppet på grunn av en tube Mentolatum - som vakten forøvrig helt glemte at han skulle kommentere da han så en Jo Nesbø bok i sekken. (legg merke til Ari Behn stilen på dette siste avsnittet!)

Ja til mindre inkonsekvente kontroller på norske flyplasser!

Én kommentar

Silje

29.mar.2010 kl.23:18

SV: Svømmer i stemnemyrshallen

Skriv en ny kommentar

hits