Snartur til Paris

Midt på dagen i går landet Ottar og jeg på Værnes. Vi har nemlig vært en snartur til Paris.Da vi ruslet på rullebanen, fra flyet til terminalen gikk det opp for meg at jeg for under en uke siden hadde eksamen. Det føles så uendelig lenge siden.

Mandag var det siste eksamen før jul, tirsdag reist vi til Paris. Vi bodde i bydelen Montmartre, i en veldig fin gate, på et hotell med uvisst antall veldig få stjerner. Noen steder stod det to stjerner, noen steder en og et siste sted bare stod det ikke noen stjerner. Vi bodde i syvende etasje, uten heis. Tenk dere det! Etter å ha gått opp Eiffeltårnet var det rimelig hardt å karre seg opp til hotellrommet. Om noen tenker seg en tur til Paris er Montmartre virkelig en bydel å dra til, et stykke unna sentrum, men enkelt å komme fram med metro, men aldri bo på My Hotel In France Montemartre, det er mange andre hoteller å velge mellom.

I løpet av to dager har vi gått opp til Sacre Coeur - veldig mange trinn ovenfor hotellet i Montmartre, vi har vært ved Triumfbuen, gått Champs Elysèes, tatt et stort pariserhjul ("heter det bare hjul når man er i Paris?" - Ottar), vært på julemarked, vært i Eiffeltårnet, sett Mona Lisa i Louvre, gått forbi Ecole Militaire, sett på Invalidedomen og spist mye mat. Et av høydepunktene for meg var å se fasaden til Moulin Rouge, som vi bodde ikke så langt i fra.

Action har vi opplevd også! Vi skulle ta metroen mot Eiffeltårnet på torsdag, kjøpte billett og trasket ned trappene til banen. Der stod en vogn og vi tenkte at vi rakk det bra. En melding på fransk på lest opp på anlegget og en del folk gikk ut av vognene. Vi skjønte jo ingenting, men stoppet en fyr og spurte om han snakket engelsk. Samtalen var som følger:

Silje: kan du fransk?
Franskmann: ja
S: hva betyr det de nettopp sa?
F: Det brenner ikke så langt fra stasjonen her, så metroen får ikke kjøre.
S: Åh..
F: Ja, det tar minst 30 minutter før banen her åpnes igjen.
S: hehe.. ja.. ok. Tusen takk

Jepp. Det brant. Vi gikk (som de fleste andre) til nærmeste stasjon som ikke gikk på samme linjen. Fikk oss sitteplass og metroen kjørte avgårde. To stasjonen senere var det rimelig masse røyk, og folk føk rundt med skjerf og annet foran munn og nese. Etter en litt lengre pause enn vanlig kjørte vi videre og merket ikke mer til brannen.

I går stod vi opp altfor tidlig, ble hentet av en mann som skulle frakte oss til flyplassen (ikke taxi, men transport de personell). Vi satte oss inn i en eldre bil og sjåføren prøvde å starte bilen. Det gikk ikke.. Ikke mindre enn fem ganger fikk han ikke start på bilen og vi så for oss en mulig plan B, men bilen startet og vi kom til flyplassen.

Etter en mellomlanding på Schippol kom vi oss til Værnes. Uten bagasje. Den kom med taxi i morges. Altfor tidlig i forhold til vårt søvnbehov etter gårsdagens morgen og reise. Nå er i alle fall min koffert pakket opp og det som må i kjøleskapet er i kjøleskapet (ost som modner lukter ganske kraftig!).
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits