"Blanke ark"

Nå sitter jeg og ser på programmet "Blanke ark" på TVNorge. For de som ikke har fått med seg reklamene eller programmet, følger vi her åtte elever som sliter på skolen. På grunn av dårlige erfaringer med skolen og dårlig læringsopplegg har disse elevene kritisk mangel på kunnskaper innen matematikk og norsk (og sikkert også flere fag). Første "time" startet med at elevene fikk ros for det de er flink til - ros de sjelden har hørt før.

Flere av kommentarene og testene elevene gikk gjennom brakte fram minner hos både meg og Ottar - for meg var dette positive minner, mindre gode for Ottar. På leseprøvene var jeg blant de kjappeste i klassen, ordklasser som verb, substantiv og adjektiv har falt ganske lett - og forskjellen på vokaler og konsonanter syns jeg er ganske enkelt. Nå kan jeg ikke huske at jeg hadde noe problem med disse tingen, men jeg husker generelt lite fra barneskolen, så kanskje har jeg bare fortrengt det også. Ottar derimot husket en regel for å vite forskjell på vokaler og konsonanter.

Det som også slo meg, var at jeg mye følte meg litt motsatt av disse elevene. Jeg var flink på skolen og da karakterene begynte å komme på ungdomsskolen hadde jeg et ganske bra karaktersnitt. Om man skulle høre på folka bak Blanke Ark skulle man nå tro at jeg hadde god selvtillit - da gode karakterer = god selvtillit. Disse elevene på programmet fikk ros for kanskje første gang angående skole. Mitt problem var at jeg var flink, og det var jo helt naturlig, hvorfor rose da? Jeg opplevde at medelever - sikkert på grunn av misunnelse - rakket ned på meg, fordi jeg fikk gode karakterer! Helt utrolig!

Blanke Ark er forøvrig et veldig interessant program - dere bør alle ta dere tid til å se på det!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits