Fascinerende ord

Jeg har nå beveget nesen fra jødedommen for en liten stund for å sette meg inn i den islamske verden. Og det er ganske mye interessant og paradoksalt å lese om i forhold til hva nyhetene bringer meg gjennom ulike medier.

"Egypteren Muhammad Abduh (d. 1905), stormufti ved det islamske universitetet al-Azhar i Kairo, fremhevet islam som basis for demokrati, lovreformer, kvinnefrigjøring og kulturell utvikling." (Verdensreligioner i Norge: 138. Knut A.Jacobsen, skrevet av Kari Vogt, 2005).
 - I henhold til hva jeg har lært gjennom media er jo dette totalt ukjent. Kvinnefrigjøring? Debatten som pågår nå ang bruk av hijab i politiet har jo vekket oppsikt.. og Karita Bekkemellem har prestert å uttale av hijab er likestilt med omskjæring.. Hm... Personlig mener jeg at politiet bør være så nøytralt som overhodet mulig - det er vel gjerne derfor man har politiuniform?.. men det er bare meg.. Men uansett da.. Dette denne Muhammad Abduh mener er ganske ukjent for de aller fleste ikke-muslimer i den vestlige verden..

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits