DNT

Til sommeren har Ottar og jeg planer om rusle på ferie med sekk på ryggen, så i helgen tok jeg steget inn i en ny forening. Nemlig Den Norske Turistforeningen (eller Turlaget som jeg er vokst opp med). Jeg hadde forsåvidt ikke trengt det, men tenkte at det er ganske så billig og merkete stier er ganske kjekke å ha..

Etter å ha sjekket råd og tips på nettet bestemte vi oss for å gå innom turistforeningens kontor i byen. Det viste seg å være en tur vi ikke hadde behov for. Da vi spurte om ruter på Hardangervidden fikk vi som svar at å gå fra øst til vest og ned i Aurlandsdalen var veldig fint. Videre sa vi at vi hadde lest noe om vidda på langs, og at å gå til eller fra FInse også kunne være en mulighet: "Ja, øst til vest ned i Aurlandsdalen er veldig fint". Omtrent uansett hva vi spurte om gjentok mannen (gutten) bak disken det samme svaret, om at turen over vidda fra øst til vest og ned i Aurlandsdalen var veldig fin. Takket være gutten bak disken vet jeg nå hvor jeg ikke vil gå; fra øst til vest og ned i Aurlandsdalen (hva i alle dager skal jeg i Aurlandsdalen etter egentlig??).
    Jeg stilte så ett lite spørsmål om hytter, er det mange betjente i forhold til ubetjente hytter og sånt? "Det må du nesten ta kontakt med DNT Oslo om, for det er de som holder hyttene..".

Vi skjønte at å spørre disse menneskene om Hardangervidden var håpløst så vi gikk over på neste tema. Nemlig isfiske. Om det går an å isfiske i Trøndelag? "Jo.. det gjør jo det.. Det er en hytte ved et vann (et sted jeg ikke fikk med meg..), det går buss dit (for det fikk de med seg var viktig, at det ikke var langt å måtte kjøre), men det er ca 18 km inn fra veien til hytta da.." Ja.. siden dette er en tur for studenter en helg da.. så blir det kanskje litt vanskelig det.. "Ja.. det gjør jo kanskje det.. men i Tydalen er det mange fine plasser" Ja vel? Hvor da? hvordan er det å komme seg dit? "Du får nesten gå innom turistkontoret i Tydalen og spørre, for de vet nok det bedre enn oss.". Jaha.. jaja.. ha det bra da!

Som observante lesere nå har fått med seg fikk vi ikke veldig mye ut av disse menneskene. Isfiske er heldigvis ikke mitt ansvar, og takk og lov for Turlaget sitt kontor i Bergen, der skal jeg nemlig innom en tur i påsken når jeg er hos mamma og pappa. Krysser fingrene for at de kan hjelpe noe mer og ikke bare vaser bort samtalen i en forklaring i at "det er veldig fint å gå fra øst til vest og ned i Aurlandsdalen da..".

2 kommentarer

Charlotte

18.feb.2009 kl.17:14

Men Aurlandsdalen ER faktisk fin da ;)

24.feb.2009 kl.18:23

Nu må d nevnes at aurlandsdalen er skikkelig fin! i hvertfall hvis du liker nasjonalromantisk landskap. dette er rett og slett en veldig triveligtur, og jeg syns egentlig ikke du skulle dømme den på grunnlag av lettere tilbakestående dnt ansatte:p

Skriv en ny kommentar

hits