Fotgjenger i vinterland

Som en person uten "lappen" kan nok ofte mine meninger som fotgjenger sees som litt dumme/teite innimellom. "Alle" som har lappen får plutselig veldig sympati for bilistene, men det er en diskusjon jeg har hatt for lenge siden og nok kommer tilbake til senere. Det jeg vil fortelle om i dag tror jeg til og med de ihuga bilistene vil forstå. Som mange andre plasser i Norge akkurat nå, er det snø i Trondheim. Det er i hvert fall noe som ligner snø i store mengder på bakken. Man kan si at nedbør er et passende ord, i ulik konsistens. Enten regner, eller snør det. Resultatet er jo at snøen/slapset ligger i store mengder og bilister, syklister og fotgjengere har en utfordring når det gjelder å komme seg hjem. Jeg for min del går til skolen tidlig på morgenen og hjem igjen rimelig seint på ettermiddagen/kvelden, uansett når på døgnet jeg går vasser jeg i snø. Fortau brøytes nemlig ikke! Og det som har fascinert meg er at det egentlig kommer mer og mer snø på fortauene for hver dag, mer enn det nedbøren skal tilsi.
    Svaret fant jeg da jeg gikk til skolen for ikke så veldig lenge siden, snøfreserne som kjører i veien freser ALL snøen opp på fortauet.... Og når da ingen tar ansvar for fortauet og gangstiene så er det ikke så rart at jeg, for hver gang jeg går ute, går i snø som strekker seg lenger og lenger opp på leggen min! Og når da Lars og andre med ham, mener at jeg knapt har legger, da er det ikke rart om jeg sliter litt!

Kjære Trondheim kommune, eller hvem pokker det er som er ansvarlig for "snøfjerning": Ta ansvar! Også for fotgjengere! Om det ikke skjer, ender jeg med å klassifisere meg som bil, og DET tror jeg ikke bilistene blir veldig begeistret for!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits