Triks i ludo

Jeg har oppdaget noe supersmart. Både jeg og storeboa har vært og er tidvis litt for aktiv i speideren. Pga det er det en del mennesker som vet hvem vi er og har meninger opp og i mente om oss. Trikset for min del er at min boa er seks år eldre enn meg, og hadde gjort mye rart lenge før jeg en gang tenkte på å gjøre noe mer enn bare stille på møter i speidergruppen hjemme.
    Innimellom kan det være rimelig slitsomt at han har gjort alt mulig før meg, engasjert seg, deltatt på kurs, vært leder på kurs og sånt stasj. Som kursdeltaker får man alltid et visst inntrykk av lederne (tro meg!) og de inntrykkene trenger ikke nødvendigvis å være positive. Det er en ærlig sak at ikke alle som har hatt han boaen min som kursleder bare har positive meninger om han. Da kan det lett bli til at jeg blir dømt som "søstra til han der vet dere.." og det blir vanskeligere å bli kjent med dem (Selv om jeg faktisk har klart det også..). Samtidig er det en del som syns han er kjempegrei og hyggelig og da blir det med en gang mye lettere for meg også å bli kjent med dem. Kan hende er det en av grunnene til at jeg har en del bekjentskaper i en aldersgruppe som ikke ville være naturlig for meg i utgangspunktet, men det er på en måte allerede lagt et grunnlag for meg.
    To eksempler på dette kommer her: I PF-kurs alder hadde jeg ei bestevenninne i speideren som het Christine og hun fikk fra på PF-kurs før meg. Selvfølgelig kjente hun familien min rimelig godt, både pga stadige overnattinger og pga høy speideraktivitet. Da hun kom på kurset skulle boa være leder på kurset, det tenkte hun at ikke var noe problem og ruslet glad og fornøyd opp på sovesalen. På kvelden satt det en gjeng og slengte dritt om Gisle og de lurte på hva hun mente om han. "ehm.. han er storebroren til bestevenninnen min da, jeg syns ikke han er så ille jeg." Stemningen hadde visst blitt litt smålaber og hun følte ikke akkurat at det hadde vært et sjakktrekk å si i forhold til å henge med dem. En motsetning til denne er når jeg hilser på noen og presenterer meg som man bør "Hei, Silje Kolås her" (jepp, før Birkelanden kom inn). Reaksjonen er rimelig ofte "Å ja! Du er søsteren til han Gisle?" Hva skal jeg si da lissom? Kan ikke akkurat nekte for det nei, han er jo tross alt min bror. "Å så kjekt! Han er en sånn kjekk og grei kar, da er sikkert du også kjempehyggelig!". Eh.. ok! Greit for meg! hehe..
    Trikset i ludo i denne sammenhengen er at himla mange damer på min mor sin alder som er superbegeistret for min bror (forstå det den som kan!), men igjen, det gjør alt mye enklere for meg. Første gangen jeg møtte en speidermamma som kjente til min familie (sånn utenom de hjemmefra..) var da jeg på Valebø i 2002 ruslet rundt med en kamerat og vi støtte på henne i en gate. Jeg hilste, så høflig som jeg er, og fikk beskjed om at jeg nok var VELDIG HYGGELIG, for jeg hadde jo en sånn KJEKK OG GREI bror. Akkurat da følte jeg meg litt teit, jeg er jo tross alt et eget individ. Ja, vi er søsken, men vi er da ikke helt like for det? Eller? I årene etter Valebø har jeg også prestert å gjøre ting rundt omkring i Norge, med folk fra andre steder enn Hordaland og da har jeg etterhvert blitt vant med å høre: å, du ligne sånn på han Gisle, å dokk har så like fakta, Du minnæ mæ sånn om han Gisle, og sånne ting. Det er rett og slett blitt en vane. Som jeg egentlig nøt godt av på leir i sommer, men det er en annen sak (å bli bestis med leirsjefen pga en hyggelig bror er ikke meg i mot når det gir meg fordeler..).
    Nå i helgen opplevde jeg det samme. Jeg var på øvelse og plutselig fikk jeg melding fra Ottar: mor er på kretsforum: Hører at Silje er søsteren til Gisle, må bare få sagt at han er en kjempekjekk og hyggelig kar, så da er sikkert hun ei strålende jente! Å JADA! Triks i ludo! Akkurat da var jeg superfornøyd med en hyperspeideraktiv bror.

5 kommentarer

Guro

28.okt.2008 kl.15:38

Det er klart at det er sånn det skal være. Alle andre (i alle fall mødre) som synes at den eldste er super, antar med en gang at den yngre er akkurat likedan. Heldigvis for meg er jeg eldst. Men hva har ludo med alt dette å gjøre? Er det speiderhumor, som det ikke er meningen at jeg skal forstå?

Stine

29.okt.2008 kl.19:14

Kjenne følelsen av å bli forhåndsdømt ut fra broderen, ja.. "Og, du e søsteren til Robert?" Som regel ender det jo bra da. Og noen ganger blir til og med Robert "broren til Stine" etterhvert.. Koselig.. ;)

Anna Kristine

30.okt.2008 kl.19:26

Så søt blogg du har, likte den! ;o)Åsså flirte æ litt me ein gang æ kåm inn på sia, førr den ligna sånn på min egen, hehe!

Henning

03.nov.2008 kl.21:48

Ja, jeg lurer også på dette med Ludo!

Tipseren

21.nov.2008 kl.11:50

Hørt om TSSG?Kanskje noe for deg? tssg.no

Skriv en ny kommentar

hits