Hvorfor er jeg "smart"?

Nå har endelig "speiding styrker karakteren" t-skjorten min kommet! :) Jeg er kjempeglad, og tok den på i dag morges, og den satt som et skudd!!

Men er det kanskje noe sant i det? Ikke bare speiding, men annen fritidsaktivitet også? Sånn som korps og andre lagspill? Blir man "smartere" av å måtte samarbeide med andre, bli presset til det ytterste på ulike måter?
    Er det det at jeg siden jeg begynte på skolen har gått i speideren, spilt et instrument og spilt golf som har gjort at jeg får tildels gode karakterer? Eller er det det at lærerne "liker" meg som er greien? Er det det at jeg har lært meg å konsentrere meg under forskjellige vilkår som gjør at jeg klarer å lære ting enklere enn andre? Det at man kanskje må tåle press og stress, samtidig som man skal gjennomføre et "oppdrag".
   Når man spiller golf må man nemlig klare å konsentrere seg selv om det bråker rundt en for å klare å gjennomføre et godt
slag. Når man rappelerer eller klatrer må man overvinne frykten som forteller deg at man ikke bør stole det "tynne" tauet. Man må holde hodet kaldt om en ulykke skjer når man er på tur. Om man stiller i konkurranser enten 
alene eller med et korps eller et ensemble må man klare å håndtere nervene som kommer før man går på scenen.
   Er det alt dette som gjør at jeg klarer å holde hodet kaldt på eksamen? Som gjør at jeg klarer å jobbe selv om det er bråk i klasserommet, som gjør at jeg klarer å få unnagjort skolearbeidet selv om jeg har mye å gjøre. Er det nettopp det som gjør at jeg klassifiseres som smart fordi jeg får gode karakterer?

3 kommentarer

En musiker med oppholdssted i Tyskland

09.des.2006 kl.22:35

Gjett hvem!Maa si at jeg egentlig er overrasket over at du har begynt aa blogge. Menmen. Staa paa!

En musiker med oppholdssted i Tyskland

09.des.2006 kl.22:35

Gjett hvem!Maa si at jeg egentlig er overrasket over at du har begynt aa blogge. Menmen. Staa paa!

Henrik

20.des.2006 kl.18:20

Definitivt, soeiding styrker karakteren!

Skriv en ny kommentar

hits